tjugoåttonde februari tvåtusenelva.

Måste bara berätta om den fantastiska gårdagskvällen!
Och börjar därmed att säga tack till Patrik som ordnade, donade och lyckades med denna underbara kväll.

Att Oscarsgalan gick av stapeln hoppas jag att ingen missade och kvällen till ära blev jag (samt några underbara människor till) speciellt inbjudna till Patrik för vinprovning a la Oscarsgalamys.
Och vad kan vara bättre än glada vänner, utsökt goda snittar och underbara viner?:)

Får nog kalla detta för min första vinprovning någonsin och det skötte självklart värden galant, lagom mängd information samt goda viner:
  • 2007 Cottanera Etna Rosso Sicilia IGT
  • 2007 Benanti Etna Rosso di Verzella
  • 2007 Zenato Valpolicella Superiore Ripassa
  • 2008 Bolla Valpolicella Classico Superiore Le Poiane Ripasso
  • 2007 Firriato Etna Rosso
(gillade personligen flaska 3 och 5 bäst)

Blev helt klart mäkta imponerad av dofter, smaker och totala upplevelsen. Så hädanefter blir det banne mig kräsnare köp;)
Låter helt enkelt bilderna tala för sig (dock tyvärr i dålig mobil-kvalité)







Har garanterat lyckas nämna minst tre "underbara" i inlägget hittills så det passar väl bra att avsluta med ett:

så underbart!




tjugoandra februari tvåtusenelva.

Fy satan vad trött en kropp kan vara.. och det värsta. När blev det såhär?
Var ju van vid en kropp som klarade plugg hela nätterna, men sen hände det väl något när jag då (såhär i efterhand) förstår tjusningen med att börja arbetsdagen mellan 9-12 och sluta senast 18.

Var uppmärksam att jag inte klagar på själva pluggandet (för det gillar jag egentligen) det är just att jag blir så trött som jag inte kan acceptera. Huvudet vill fortsätta någon timme till men kroppen orkar inte.
Man kanske vänjer sig igen?

För mitt tokiga jag har ju kommit på en idé (den sluga ekonomen). Så härefter pluggar jag 200%, dvs dubbla kurser. Får se hur det går men känner mig taggad. Jag känner mig själv och jag vet att jag aldrig ger upp.
Det finns bara ett - och det är att lyckas.

Hann med en underbar helg nu innan kursstart(erna). Tentan gick av stapeln 14.00 fredag (och den kändes riktigt bra, det visar sig om inte annat om ca två veckor). Därefter blev det studentkväll på Deloitte med information om deras arbetsuppgifter, en dödligt god italiensk buffé och sedan basket. Jag och Kristina fortsatte ner till SOLO där vi mötte upp Annelie och födelsedagsbarnet Patrik - en sån där underbar kväll.

Lördag till söndag blev det stugmys med Tommy i Krok. Skoter och allmänt lugn och ro.

Kanske jag och min trötta kropp borde bege oss mot sängen.
Godnatt.


femtonde februari tvåtusenelva.

Jag vet att alla dagar inte är lätta. Jag vet att humöret svänger. Jag vet att det ibland är så svårt att vara på topp.

Men jag vet att jag har en underbar sambo. Som inte klagar. Som inte ger sig.
När jag är sådär ofantligt tjurig.

Och det har han all min tacksamhet och kärlek för.

Kunde därför inte passa bättre än med alla hjärtansdag igår. Även fast att alla dagar borde vara så där kärleksfulla, men ändå är det något speciellt, på något vis. Om inte annat bara vardagslyx.
Kvällen tillbringades på relaxen på Storsjöbadet. Lugnt, mysigt och underbart.
Vi delade en bricka med exotiska frukter, ostar och chocklad. Pratade, skrattade och bara var.


Ny vecka med nya tag. Händer egentligen inget speciellt. Tenta på fredag så det lär nog bli en hel del pluggande innan dess. Dock känner jag mig lugn än så länge. Tycker att jag kan det mesta.
Längtar bara sjukt mycket till helgen, äntligen helt ledig (alltså verkligen helt helt helt ledig från både jobb och plugg).
Så vi får se vad som händer då, har dock lite planer som jag hoppas kan gå att genomföra:)

Blir lugnt på stallfronten den här veckan. Var hos Dessi igår och det får räcka för den här veckan. Känner mig lite upptagen med tentan och allt. Red henne i söndags dessutom och OJ vad fin hon är. Gick som en prinsessa i snöstormen. Bjuder på en bild.



Nej, tillbaka till plugg.



tionde februari tvåtusenelva.

Fy farao vilket väder det är ute.. tänker då inte sätta ens en liten fot utanför dörren tills det slutar.
Var en sväng till stallet och jag tror att hästarna gillade vädret precis lika lite som jag. Blev bara lite stallpyssel idag då jag inte känner mig alldeles kry i kroppen, dessutom var ju som sagt vädret inte på rätt sida.


(Snöig och blöt häst)


Dagen börjde strax efter 07.00 i morse då jag (kors i taket) faktiskt lyckades stiga upp för lite pluggande. Sedan väntade en såndär "rolig" tre-timmars föreläsning. Var den näst sista föreläsningen innan tentan och nej, tentaångesten har inte infallit än, men däremot blir jag less på att jag inte riktigt vet vad jag ska plugga på, som alltid innan en tenta.. pluggtimmarna bara rusar och det känns som om ingenting fastnar (men i vanlig orning gör det ju det ändå).. hmm, konstig känsla det där.

Har i alla fall lagt undan skolböckerna för idag för nu väntar mys i soffan med mitt hjärta. Unnar mig det efter några jobbiga vardagar med sent plugg och en sambo som jobbat över.



sjunde februari tvåtusenelva

Ännu en måndag och det gör mig så förvirrad att veckorna bara går och känslan av att jag inte hinner med.
Helgerna gå så snabbt att jag knappt hinner njuta innan de är slut.
Eller ska jag sluta skylla på att det är tiden som gör att jag inte hinner njuta och inse att det är jag som inte tillåter mig att njuta av dagarna. För trots att jag skyller på plugg och jobb så kanske det är dags att förstå hur bra jag har det just nu.

En underbar lägenhet, en pågående utbildning samt en pojkvän som är mitt ALLT.

Helgen har i alla fall varit bra, väldigt bra dessutom.
Var helt ledig, så lördag tillbringades i Storåbränna för att kika på lite skotrar. Trots lite dåligt väder så var det helt klart godkänt:) Kvällen blev sådär härlig med gänget ute på stan. Mat och drinkar tillsammans med underbart sällskap är grymt underskattat!

Igår blev det heldag i Aspås, lugnt och skönt. Njöt av en skön promenad med mamma och Joy i den fina solen. Så kan alla söndagar få vara.

Nu väntar någon timmes plugg innan hjärtat kommer hem.
Bilder på ett fint vardagsrum kommer:)



andra februari tvåtusenelva

Gör en paus i pluggandet och gör något roligare istället:)
Risken finns att huvudet slutar att fungera annars..
Kämpar hur som helst med mikroekonomi just nu, nationalekonomi har aldrig känns särskilt spännande, men erkänner faktiskt att det är kul (fråga mig igen innan tentan så får vi se om jag fortfarande tycker så;))

Kan fortfarande inte riktigt förstå att jag tog steget och började plugga, ibland behövs det verkligen en knuff i baken.. men det är lätt värt det! För första gången på läänge känns det som om jag verkligen gör något som kan leda till något bra:)


total fixed cost, average fixed cost, variable cost, marginal cost, total cost, average product curve, marginal marks...

..ja SUCK! (det är detta som kan leda till förvirring och uppror i hjärnan)

Tack gode gud för att du skapade te i alla fall.. (en kopp te är standard vid plugg).. lindrar dessutom en ond hals..

Nej borde kanske fortsätta någon timme till, för när Tommy kommer hem blir det en shoppingrunda, idag bestående av först mat och sedan färg till vardagsrummet..
.. vår renovering av den älskade lägenheten går ju som sagt sakta men säkert.
Just nu är vardagsrummet i kaos och det vore grymt om det kunde bli klart innan veckan är slut.



Leder väl förhoppningsvis till Ringvägens snyggaste vardagsrum:)



RSS 2.0