man lär av sina misstag (förhoppningsvis).

Kanske att det är dags att skriva en blogg om mina tre olyckor.. vet bara inte riktigt vart jag ska börja.. suck, kan iaf säga att de senaste dagarna inte har varit min och Pärlans turdagar precis..

Allt började i söndags morgon då jag skulle iväg på jobbet, eftersom jag jobbar på travet är det enklast att bo inne i stan de dagarna så jag och min mor hade haft en väldigt trevlig lördagskväll med god mat och bra film. Vaknade strax efter 07 och tog bara på mig stallkläderna innan jag gick ut till bilen. Låser upp den (med nyckeln eftersom jag inte har något centrallås) och reagerar lite att det känns så lätt att låsa upp, men trött som jag är tänker jag inte mer på det, sätter mig och ska stoppa i usb-minnet i stereon... och där finns det ingen stereo, bara en massa färgglada trådar och sönderbryten panel... panikslagen skuttar jag ur bilen och försöker förstå hur detta gått till. Väcker mamma och ringer polisen för att anmäla inbrottet.
Väldigt lyckat eller så inte.. måste erkänna att jag får skylla mig själv till viss del att jag inte tagit bort fronten på stereon, men ändå! Vad fan finns det för människor?!
Hela dagen blev förstörd... lyckades iaf komma överrens med försäkringsbolaget någorlunda bra, eftersom självrisken är på 2000 så får jag stå för stereon själv men de kostander som blir på verstaden står de för. Så den 13:e maj ska jag lämna in Pärlan för fixning och omlackning av passagerardörren samt lagning av det som är trasigt inne i bilen.

Det var första "olyckan", andra kom på måndagen då jag besiktade bilen, den gick inte igenom eftersom bromsen på höger bakdäck ligger an, är dock inget större problem men det blir ju ändå att lämna in den på verstad vilket kostar många pengar som Fanny inte har. Något positivt med dagen var iaf att jag lyckades pruta ner en stereo på Hi-Fi butiken, samma märke och modell som den gamla. Fick även låna pengar av min underbara moster så köpte den dagen efter. Kan ju inte leva utan musik i bilen jag. Har iaf lärt mig en ordentlig läxa.. så nu följer fronten mig vart jag än går:P

Tredje saken hände igår (alltså tisdag).. hade skjutsat in mamma till stan och skulle bara hem fram och tillbaka för att diskutera balfrissyr med hårfrissan i Aspås innan jag skulle tillbaka till stan. Kommer hem med bilen, låser bildörren innan jag smäller igen den och upptäcker att bilnyckeln sitter kvar i tändningslåset, och jag har bara en nyckel.. vilket betyder att jag har en låst bil med nycklarna inne i bilen.. Är faktiskt värd ett ordentligt slag i huvudet för förstår inte hur någon kan vara så klantig. Tänker att det inte kan vara så svårt att komma in i bilen eftersom inbrottstjuvarna lyckades så försöker peta in en skruvmejsel där de redan är buckligt men inte går det. Är ändå tur att jag har lite fantasi, för lyckas bända upp fönstret en centimeter åt sidan (har ju inga karmar runt fönstrena tack och lov) och sticka in en smal pinne med en krok på, lyckas även kroka fast nyckeln och få ur den ur tändningslåset, dock ramlar den ner på golvet under passagerarstolen. Med en väldigt hög närvaro och paniken under kontroll lyckas jag få nyckeln till mitten av golvet och efter en timmes koncentrerat arbete med en tjock ståltråd krokar jag ännu en gång nyckeln och får den upp och ut genom fönstet.. HA, är riktigt stolt att jag lyckades:P..
Blev iaf att åka in till stan och göra två extra nycklar.. så pågår det en minst fem-minuters-process innan jag kan (och får) kliva ur bilen. Först ska det kontrolleras att fronten är borttagen och sen att jag verkligen har med mig nyckeln ut, sen får jag låsa dörren och stänga den.

Ja.. man lär av sina misstag sägs det.

Håll tummarna nu att jag inte klantar till det igen, det sägs väl att olyckorna kommer tre i taget så det borde väl vara över nu? Men för säkerhets skull ska jag inte ens röra bilen idag tror jag....
... dessutom skulle jag gärna vilja träffa tjuvarna, skulle vilja lära mig hur man bryter sig in i min bil;P

Nej, nu ska jag plugga lite, sen är det kanske dags att fixa sig lite inför kvällens grillning:)

Ha det bra:)

ljuvliga vår.

Nu är det verkligen allvar, nu är våren här på riktigt!
Premiär idag med vita jeans.... och... så har Pärlan fått på sig sommardäcken, helt underbart!
Måste ju nämna det att jag redan fått två väldigt positiva kommentarer om bilen av två okända människor... och det kommer att komma mer;)

Bestämde idag att jag inte tänker tenta upp de ämnen som jag planerat att göra. Blir bara dyrt och stressigt.
Dessutom har jag väldigt goda anledningar att stanna kvar i Östersund ett halvår till om jag inte kommer in..:)
Det bästa är om jag kommer in på Mittuniversitetet - Juridisk Översiktskurs.

Skolan ja.. har väl blivit lite si och så med den i veckan, körde slut på mig förra veckan så har bara slappat de här dagarna.. tagit lite ledigt och så med andra ord;P.. Men kan iaf säga att jag inte är ensam.. 6 veckor kvar bara;)
Och nästa vecka är det lov, dock fullbokad som vanligt; bilbesiktning, hårkonsultion, sista april och Nälden.. kan nästan inte bli bättre:)

Nu ska jag lata mig lite framför tv:n.

tråkigt.

Från att ha haft en hemsk vecka (förra veckan) så är den här veckan väldigt lugn.. så pass lugn att jag till och med är uttråkad...
Proven förra veckan gick bra... eller det tror jag iaf.. blev full pott på samhälleprovet, den ni;)

Blev som sagt utgång i fredags.. och jaa.. något mer kanske man inte ska säga om det. Sandra blev VÄLDIGT onykter och skämde ut sig VÄLDIGT mkt;) Haha, du är så charmig så;)
Annars var det helt okej, lite med folk men det var tur att vi var ett skönt gäng iaf:)

 (väldigt onyktra och glada:P)

Resten av helgen tillbringades i lägenheten med mamma och hundarna, vi hade storstädning av både lägenhet och bil (dock bara utvändigt). Fin blev min Pärla iaf, upptäckte dock en massa fula saker som ska fixas så idag blev det en tur in på Laitis till Erik som fick blanda till svart Pärlanfärg.. så på torsdag ska det målas och donas.. och då ska äntligen sommardäcken på också:D

Borde kanske förbereda mig lite inför svenska nationellt imorgon..Inte för att det är så mkt att förbereda men ändå..


.. har tråkigt.....

sova kanske..?

godnatt.

50-dagars.

Nu sitter jag här i mitt kök i min lägenhet och pluggar samhälle..
Och solen har lyst på mig i hela två dagar.. så fin och varm och underbar:D
.. Har även en riktigt fin pojke här som sitter och tittar på mig, är hundvakt till Bissmark i några dagar:)

Det här är tredje provplugg-dagen den här veckan, har avklarat två prov redan och de har faktiskt kännts riktigt bra:)
Blir lite sentimental när jag tänker på att det faktiskt är sista samhälleprovet någonsin:P

Är 50-dagars idag:D (herregud.. jag börjar bli vuxen nu:P)

blir en kort blogg, men måste fortsätta läsa om EU..

upp och ner.

Varför kommer inte våren snart..? Har lätt panik att snön aldrig kommer att försvinna..
Hittade några anteckningar från förra året då jag var ute och plockade tussilago den 14:e april.. hur många tror att jag kommer att göra samma sak i år? SUCK!

Dagarna går fort, väldigt fort.. känns lite som om tiden springer fortare än vad jag gör, att jag inte hinner med.
Den kommande veckan kommer att utnämnas till en av de jobbigaste under gymnasietiden. Har tre prov så egentligen är det inte jättehemskt, det är bara det att så fort man tar fram böckerna så kommer en speciell känsla krypande, är otroligt less nu.. men försöker verkligen få till det ändå, kämpar, men om det hjälper vet jag inte..

Den här helgen har varit helt upp och ner.. dock vet jag inte om det har varit positivt eller negativt.
Fick bla en ruta sönderslagen inatt vid 05, not nice.. men historien bakom det skippar jag här, dessutom kom just en av katterna in helt sönderslagen.. suck (igen)..

Men igår blev det iaf en stunds vila på Pause med Li, otroligt skönt! Tack för allt:)

Kanske att lite pluggande skulle sitta fint? *Host Harkel*.. men lovar, ska iaf göra någonting..

om att jag är glad trots allt.

Har fått önskemål om resultatet på högskoleprovet.
Kan ju börja med att säga att det sättet att skriva prov på inte är min favorit, alldeles för stressigt.
Hur som helst, resultatet kommer inte förrän om en månad, men har ju någorlunda koll.. så tror att det blev runt 1,0 kanske. Inget strålande resultat med andra ord, men kommer igen nåsta gång;P

Har varit lite off de senaste dagarna, råkade komma in i en betyg-depp-period som dock börjar mattas av.. Kan bara inte komma ifrån att jag ångrar mig tusen gånger om att jag valde att gå natur på Torsta.. men samtidigt, jag hade ju garanterat inte träffat alla underbara människor då.. så.. egentligen ska jag bara vara tyst och se de positiva sakerna.. 57 dagar till studenten nu bara, det är sjukt nära!:)

Kan någon ta bort snön? Iaf få det att sluta snöa. Vart tog våren vägen som var här förra veckan..? Suck.

Men trots detta så går jag runt och ler för mig själv..:)

Nu väntar engelska.. och sen hem till lugnet:)

inför högskoleprovet.

Idag har jag känt mig lite som regnet som har fallit utanför fönstret..
Vissa dagar är inte bra dagar.. trots att jag var ledig och allt.
Får nog skylla allt på högskoleprovet.

Vid den här tiden imorgon är det över.. det gäller att försöka se positivt på det hela:)
Och dö kan man nog inte göra.. just nu känner jag att det får gå som det går, hade ju inte ens tänkt göra det men Carin lyckades övertala mig.. Hade ändå bara tänkt söka högskola på betygen så..
Och för att hitta en anledning om det går dåligt; det är väl inte så konstigt första gången man gör det, när man inte riktigt vet hur det går till och så:P
Och för den delen, vem har egentligen sagt att det ska gå så dåligt? Om jag bara tror på mig själv..
.. Det sitter i huvudet..

.. Och just för en millisekund sedan bestämde jag mig för att jag faktiskt är bäst:)

Nu ska jag sova.

Lycka till Fanny:)

Semifinal 6:7

Igår kväll tog sagan slut..
Och måste väl erkänna att HV var något vassare, trots att Timrå verkligen inte spelade dåligt igår..
.. för att se det positivt, nu slipper jag vara så förbetat nervös hela tiden:P
Och tredje bäst i Sverige är ju inte sååå dåligt, dessutom slog vi Modo och det lever jag länge på;)

Nu ska jag skjutsa ner en skadad mor till doktorn.. skriver mer senare...

Semifinal 4:7 och 5:7.

Äntligen kan man skriva blogg igen:)
Självklart ska ju ungefär ALLT hända när bloggen ligger nere.. så ska inte ens försöka komma ihåg att få med allt.

Kan ju börja med lite hockey. Två matcher har spelas, en i söndags och en i går (måndag).. Igår satt till och med jag och Li på O´learys och hejade på.. men inte har det hjälpt.. två förluster och nu börjar det bli riktigt nervöst. Står alltså 3-2 i matcher till HV..

Krogen blev det som sagt i fredags, inte lika roligt som vanligt.. men så kan det ju vara ibland. Missade uppenbarligen allt kul (eller Skrutt?;P).. Dock blev ändå helgen väldigt bra:)

Skolan började igen igår och nu märks det att det faktiskt bara är 65 dagar kvar! Shit.. kurser börjar avslutas och lärarna är lite panikslagna.. Hur kan någon ens tro att allt som ska vara klart till studenten kommer att hinna göras!? Skickade även iväg ansökningarna till högskolan igår.. blev tillslut sju stycken. Juristprogrammet i Umeå, Sthlm, Uppsala, Lund, Göteborg och Örebro.. samt Juridisk Översiktskurs på Mittuniversitetet..
Förstår inte hur jag ska kunna stå ut att vänta till juli då svaren kommer:S

Solen har vaknat till liv på allvar nu.. snön smälter för fullt och alla människor har kommit ut.
Känner mig ruskigt positiv just nu.. är nöjd med tillvaron och underbart glad att denna vår inte ska få förstöras på något vis som den förra blev.. Självförtroendet är på topp och jag riktigt känner vad bra allt går. Visst, jag är absolut inte den lyckligaste.. men vem är det?
Just nu vill jag bara vara glad:)
Det är sant att livet är som en dans på rosor men att taggarna gör ont att trampa på, förhoppningsvis lär man sig att inte trampa på samma tagg igen..

Nu ska jag fixa lite i lägenheten.. och sen blir det kemiplugg.. har sju prov på tre veckor så det är lika bra att göra något vettigt..

RSS 2.0